Perfekt CV ?

Alltså, CV och personligt brev. Finns det någon i världen som faktiskt tycker det är kul att skriva sånt? Kanske någon som har världens bästa erfarenheter och förutsätningar eller har självförtroende till 120%? Vad vet jag. 

Själv tycker jag det är svårt. Man ska va seriös, man ska ha bra erfarenheter, man ska berätta lite om sig själv dock inte för mycket för då blir det töligt. Du ska helst få fram bra saker om dig själv men absolut inte få det att se ut som skryt. Och dåliga saker ska du inte heller ha med, ändå ska du oftast berätta mindre bra saker med dig om du är på en intervju samtidigt som du ska få de "sämre" sakerna att låta bra? WTF liksom. Hur komplicerat? Är man för ärlig så är inte det bra heller. 

Jag har vart på ett par jobbintervjuer i mitt liv, den första var jag så nervös över att jag grät konstant hela dagen innan och samma dag innan intervjun. Med tiden blevdet bättre och de senaste intervjuerna har jag bara vart supernervös och skakat lite på. Har tyckt det känts bra men ändå får man inget jobb, hur ska en intervju kännas egentligen? Himla bra fråga, inget tyvärr inget svar för jag vet verkligen inte. 

Sen har vi ju detta med bild på CVt, tycker ni att man behöver det? Jag har haft det så länge jag kan minnas. Hade samma bild i ungefär 2 år om inte mer innan jag kom på att det kanske är dags att byta, herregud. Haha! 

Senaste tiden har jag varit lat, lat som fan på "söka-jobb-och-vara-duktig-fronten." När jag fick jobba 50% på InWhite4You tänkte jag att allt skulle bli bra, det skulle bli lättare, jag skulle gå ihop pengar. Jag har börjar betala halva hyran till min sambo osv. Men Arbetsförmedlingen är inte nöjda för det.. Måste ha sysselsättning 100%. Det var någon som sa att jag skulle skriva ut mig därifrån, skulle gärna göra det. Dock måste jag vara inskriven för at kunna jobba 50% på webbshopen. För chefen får Särskilt anställningsstöd som det så fint heter. Så utskrivning är inget alternativ tyvärr! 

Jävlar vad långt detta blir! Men äsch behövs ibland. 

Som sagt, jag har varit lat. Men nu är det dags att ta tag i detta igen. Fräscha upp CVt, fixa ny bild och sådär. Ska söka ett jobb nu i vecka tänkte jag faktiskt. Så måste få ihop CVt så fort som möjligt! Tog lite nya bilder förut idag. Men det är så svårt, samma här.. Man ska va seriös, man ska se trevlig och glad ut men det ska inte vara overdrivet eller se fejk ut. SVINSVÅRT. Valde en bild rätt fort, dock tycker jag fejkler ju mer jag kolar på den, illa. 

Jaja, nu vet ni hur mina måndagstankar har ser ut! 
 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0